Top Side Beef Joint Po Polsku
Post�w: 78
odpowiedz | nowy temat | Regulamin
Post #1 Ocena: 0
2011-11-17 20:48:05 (11 lat temu)
                                  
Posty: 288
                                  
Z nami od: 22-10-2010
Sk�d: manchester
pomoze  ktos  przetlumaczyc co  to  za  miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?                
u mnie w  domu  je sie  tylko  kurczaka,juz  mam dosc!czas  przyrzadzic konkretne  mieso,ale  nie wiem  jaka  jest  roznica,jaka  to  czesc wolowiny i jak  to sie  je...              
                                
              
                                
              
Post #2 Ocena: 0
2011-11-17 20:59:17 (11 lat temu)
                                  
Posty: 23708
                                  
                              
Z nami od: 30-04-2009
Sk�d: Neverland
                                  
                                  
ja szukam takich informacji w google images
Na �cianie jej sypialni wida� krzy� lecz ona i tak sko�czy pot�piona, bowiem jaki� zniewalaj�cy obraz noc� zap�on�� w jej my�lach i pomi�dzy jej udami z�amany b�lem cz�owiek.
                                
              
                                
              
                              
Post #3 Ocena: 0
2011-11-17 21:00:51 (11 lat temu)
                                  
Posty: n/a
Konto usuni�te
a co to google?
                                
              
                                
              
Post #4 Ocena: 0
2011-11-17 21:02:32 (11 lat temu)
                                  
Anonim
Usuni�te
                                
              
                                
              
Post #5 Ocena: 0
2011-11-17 21:03:24 (11 lat temu)
                                  
Posty: 2665
                                  
Z nami od: 26-01-2010
Sk�d: London
Cytat:
2011-11-17 20:48:05, monikacookies napisa�(a):
pomoze  ktos  przetlumaczyc co  to  za  miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?                    
u mnie w  domu  je sie  tylko  kurczaka,juz  mam dosc!czas  przyrzadzic konkretne  mieso,ale  nie wiem  jaka  jest  roznica,jaka  to  czesc wolowiny i jak  to sie  je...                    
                  
                  Na opakowaniach podawane jest zastosowanie mies: np. na stek, do wolnego duszenia, pokrojone w kawalki                  
Tutaj mala podpowiedz:                  
http://www.recipes4us.co.uk/Beef%20Cuts.htm                
Najczesciej kupuje wolowine do wolnego duszenia. Lubimy wolowine po burgundzku czy w sosie smietanowym.
                                
              
                                
              
Post #6 Ocena: 0
2011-11-17 21:05:16 (11 lat temu)
                                  
Posty: 6388
                                  
Z nami od: 17-12-2010
Sk�d: L5
a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
                                
              
                                
              
Post #7 Ocena: 0
2011-11-17 21:10:02 (11 lat temu)
                                  
Posty: 1760
                                  
Z nami od: 13-02-2011
Sk�d: London
Cytat:
2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisa�(a):
Oni maj� dosy� dziwne nazwy. Np ten Stewing Beef to po prostu wo�owina na potrawk� (do duszenia). Cholera wie z jakiej cz�ci krowy to pochodzi.
                    Sprzedam Ci przepis. Facetem jestem, wi�c nic w tym przepisie zepsu� nie mo�na.                    
Kup sobie gammon joint. O np takiego z Tesco:                  
tutaj
.                    
Teoretycznie to jest do pieczenia. Co� w rodzaju golonki.                  
Zdejmij t� t�ust� sk�rk� i ugotuj to. Wiesz - ziele angielskie, li�� laurowy tego typu rzeczy. Palce liza�.
Wo�owin� polecam albo do potrawek, albo na steki (to te� proste je�eli wie si� jak to robi�).
Ja tez juz bardzo dluugiego czasu zastanawiam sie co to jest i co by z tym zrobic bo ladnie wyglada, myslalam ze to moze jakas szynka czy cos                  
P.s smieszna sytuacja z przed chyba 3 czy 4 lat, pracowalam w coffe shop i czasami smazylismy bekon. no i mielismy na stanie zawsze w lodowce. No to ja ktoregos razu na sniadanie zrobilam sobie taka kanapke z surowym bekonem, bo lubie                  Jak oni zobaczyli co ja robie to malo im oczy nie wypadly, i pytanie jak ja to moge jesc
                
                                
              
                                
              
Post #8 Ocena: 0
2011-11-17 21:12:01 (11 lat temu)
                                  
Posty: n/a
Konto usuni�te
Cytat:
2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisa�(a):
Zdejmij t� t�ust� sk�rk� i ugotuj to.
                  nie �ci�gaj sk�rki przed ugotowaniem                  
a wywar doskona�y do sos�w czy pod groch�wk� b�dzie                
                                
              
                                
              
Post #9 Ocena: 0
2011-11-17 21:14:30 (11 lat temu)
                                  
Posty: 1760
                                  
Z nami od: 13-02-2011
Sk�d: London
Cytat:
2011-11-17 21:05:16, kolezanka_szklanka napisa�(a):
a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....                    
                  
allspice berries
Jak masz ground allspice to jest mielony a berries to masz w calosci                
                                
              
                                
              
Post #10 Ocena: 0
2011-11-17 21:18:30 (11 lat temu)
                                  
Posty: 288
                                  
Z nami od: 22-10-2010
Sk�d: manchester
a ktory z tych  mies  nada  sie  najlepiej  na  gulasz,to chyba  najprosciej  przyrzadzic...                
na  stekach sie  nie  znam,to musi byc  odpowiednio  wysmazone itd.i  chyba to dosc  twarde  mieso...                
mam  tez  ochote na  karkowke,ale jak tego  poszukac?              
                                
              
                                
              
Source: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/71/37240/nazwy-mies-po-angielsku
0 Response to "Top Side Beef Joint Po Polsku"
Postar um comentário