Top Side Beef Joint Po Polsku

Post�w: 78

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

monikacookies

Post #1 Ocena: 0

2011-11-17 20:48:05 (11 lat temu)

monikacookies

Posty: 288

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Sk�d: manchester

pomoze ktos przetlumaczyc co to za miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?
u mnie w domu je sie tylko kurczaka,juz mam dosc!czas przyrzadzic konkretne mieso,ale nie wiem jaka jest roznica,jaka to czesc wolowiny i jak to sie je...

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2011-11-17 20:59:17 (11 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: 23708

Kobieta

Moderator

Z nami od: 30-04-2009

Sk�d: Neverland

Obrazek

Obrazek

ja szukam takich informacji w google images

Na �cianie jej sypialni wida� krzy� lecz ona i tak sko�czy pot�piona, bowiem jaki� zniewalaj�cy obraz noc� zap�on�� w jej my�lach i pomi�dzy jej udami z�amany b�lem cz�owiek.

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Strona WWW

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-11-17 21:00:51 (11 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usuni�te

a co to google?

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Post #4 Ocena: 0

2011-11-17 21:02:32 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usuni�te

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Vivienne

Post #5 Ocena: 0

2011-11-17 21:03:24 (11 lat temu)

Vivienne

Posty: 2665

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Sk�d: London

Cytat:


2011-11-17 20:48:05, monikacookies napisa�(a):

pomoze ktos przetlumaczyc co to za miesa m.in.:Stewing Beef, Beef Medallion Steak,Diced Beef,Beef Roasting Joint, Beef Brisket Slow Roast,Sirloin Steaks,Beef Topside/Top Rump Silverside Jnts, Beef Casserole Steak?
u mnie w domu je sie tylko kurczaka,juz mam dosc!czas przyrzadzic konkretne mieso,ale nie wiem jaka jest roznica,jaka to czesc wolowiny i jak to sie je...

Na opakowaniach podawane jest zastosowanie mies: np. na stek, do wolnego duszenia, pokrojone w kawalki
Tutaj mala podpowiedz:
http://www.recipes4us.co.uk/Beef%20Cuts.htm

Najczesciej kupuje wolowine do wolnego duszenia. Lubimy wolowine po burgundzku czy w sosie smietanowym.

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-11-17 21:05:16 (11 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Sk�d: L5

a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-11-17 21:10:02 (11 lat temu)

Dangerous__girl

Posty: 1760

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Sk�d: London

Cytat:


2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisa�(a):

Oni maj� dosy� dziwne nazwy. Np ten Stewing Beef to po prostu wo�owina na potrawk� (do duszenia). Cholera wie z jakiej cz�ci krowy to pochodzi.

Sprzedam Ci przepis. Facetem jestem, wi�c nic w tym przepisie zepsu� nie mo�na.
Kup sobie gammon joint. O np takiego z Tesco:

tutaj

.
Teoretycznie to jest do pieczenia. Co� w rodzaju golonki.

Zdejmij t� t�ust� sk�rk� i ugotuj to. Wiesz - ziele angielskie, li�� laurowy tego typu rzeczy. Palce liza�.

Wo�owin� polecam albo do potrawek, albo na steki (to te� proste je�eli wie si� jak to robi�).

Ja tez juz bardzo dluugiego czasu zastanawiam sie co to jest i co by z tym zrobic bo ladnie wyglada, myslalam ze to moze jakas szynka czy cos;-)
P.s smieszna sytuacja z przed chyba 3 czy 4 lat, pracowalam w coffe shop i czasami smazylismy bekon. no i mielismy na stanie zawsze w lodowce. No to ja ktoregos razu na sniadanie zrobilam sobie taka kanapke z surowym bekonem, bo lubie:-] Jak oni zobaczyli co ja robie to malo im oczy nie wypadly, i pytanie jak ja to moge jesc:-]

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2011-11-17 21:12:01 (11 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usuni�te

Cytat:


2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisa�(a):

Zdejmij t� t�ust� sk�rk� i ugotuj to.

nie �ci�gaj sk�rki przed ugotowaniem:)
a wywar doskona�y do sos�w czy pod groch�wk� b�dzie:)

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2011-11-17 21:14:30 (11 lat temu)

Dangerous__girl

Posty: 1760

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Sk�d: London

Cytat:


2011-11-17 21:05:16, kolezanka_szklanka napisa�(a):

a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem....


allspice berries

Jak masz ground allspice to jest mielony a berries to masz w calosci;-)

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

monikacookies

Post #10 Ocena: 0

2011-11-17 21:18:30 (11 lat temu)

monikacookies

Posty: 288

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

Sk�d: manchester

a ktory z tych mies nada sie najlepiej na gulasz,to chyba najprosciej przyrzadzic...:P
na stekach sie nie znam,to musi byc odpowiednio wysmazone itd.i chyba to dosc twarde mieso...
mam tez ochote na karkowke,ale jak tego poszukac?

Do g�ry strony Offline

Cytuj wypowied� Odpowiedz

petersontial1966.blogspot.com

Source: http://www.mojawyspa.co.uk/forum/71/37240/nazwy-mies-po-angielsku

0 Response to "Top Side Beef Joint Po Polsku"

Postar um comentário

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel